guia on line

Català: Ja pots veure o descarregar la Nova Guia de Suport al Dol

Castellano nota: el mismo enlace y documento pero empieza en la página 47

clic

Nova Guia de Suport al Dol

Des del Servei de Suport al Dol de Ponent hem elaborat la Guia de suport al dol, que es va presentar el passat 1 de juliol a la Diputació de Lleida, amb la participació de la diputada Rosa M. Mora. Per part de la nostra entitat, també van participar-hi la nostra presidenta Myriam Lorenzo i Begoña Gimenez, coordinadora del projecte.

Aquesta guia, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, pretén ser un recurs de caràcter psicoeducatiu elaborat pel nostre equip de professionals, basant-se en la nostra experiència al llarg dels anys acompanyant en el dol i seguint el model de teràpia humanista, integrativa i relacional.

La diputada provincial, Rosa M. Mora, ha explicat que la Diputació de Lleida ha col·laborat amb aquesta iniciativa amb la edició dels 3.000 exemplars que es repartiran pels conselles comarcals per tal que pugui arribar a les persones que ho necessitin d’arreu del territori lleidatà, professionals de l’àmbit sanitari i educatiu, com també a les famílies i les escoles.

Cal mencionar també que el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha elaborat el pròleg, on explica que la guia pretén ser l’acompanyament de persones i famílies enfront la pèrdua d’un esser estimat o en l’etapa final de la vida d’un pacient.

Aquesta guia ha de ser una eina per poder comprendre i respectar millor el dol de cada persona. Així com per entendre els conceptes bàsics del dol, les seves etapes i símptomes. L’objectiu d’aquesta nova eina és doble. Per una banda, ajudar els lectors a interpretar de la manera més serena i saludable possible els pensaments i les emocions quan es perd una persona estimada; la guia actua com una crossa, els usuaris podran endur-se-la a casa per compartir-la amb la resta de la família. Per altra banda, permet als professionals de l’àmbit de la salut i educatiu realitzar una atenció inicial més efectiva i realitzar una posterior derivació cap als serveis de suport. Aquesta guia s’ha editat en català i en castellà i està redactada amb un estil senzill i clar per arribar així a tota mena de públic.

La nostra associació agraeix el suport rebut per part de la Diputació de Lleida i la sensibilitat que ha mostrat al respecte d’aquest tema tan personal. Així mateix, agraïm la col·laboració de la dissenyadora targarina M. Alba Minguell de l’estudi D·Disseny, qui s’ha encarregat de fer el disseny i maquetació de la guia així com de les seves Il·lustracions.

 

CLICAR AQUÍ PER VEURE EL  RECULL_PREMSA_05_07_2016_Guia_Suport_Dol.pdf

 

No et perdis el vídeo de Xip / TV 

Notícies Vespre 04/06/2016