español Descárgate el programa en Castellano Català Descarregar el programa en Català

SEMINARI MORT PERINATAL-  5a. edició

TAMBÉ A LLEIDA
dijous  8 de març de 2012

 


  • Lloc:           Sala Jaume Magre, Bisbe Torres, 2, 25002 Lleida
  • Cost:          Professionals: 55 €. Estudiants acreditats: 15 €  
  • Horari:       9.00 a 18.30h.
  • Organitza: Servei de Suport al Dol de Ponent i  Associació Petits amb LLum
  • Idioma:      Castellà.


INTRODUCCIÓ:

La pèrdua és devastadora sempre que perdem quelcom significatiu a la nostra vida. Ho és més quan aquesta pèrdua es veu abocada a no ser reconeguda ni validada per un entorn social. Parlem de la mort perinatal. Aquest dol és complex  i diferent  quan es perd un  projecte de futur i és viscut com un fracàs biològic i d’autoestima personal.

La nostra realitat sanitària i social és lluny d’oferir als pares i famílies el tracte i l’acompanyament  psicològic que els ajudi a viure la pèrdua del seu nounat. Afegit a la pèrdua s’emporten el malestar per no haver estat atesos per un personal degudament format en com donar la notícia, saber què ajuda i què no ajuda en aquests moments... i d’altres aspectes psicoemocionals que possibilita els pares de tornar cap a casa amb els  braços buits amb un mínim de confort.

Aquest és un seminari que es du a terme amb caràcter bianual (5a edició) per tal de reflexionar sobre l’impacte que aquest tipus de morts té en les famílies i els cuidadors, i buscarem maneres de donar suport més efectives per a tots els implicats.
 

Objectius:

● Proporcionar  eines psicològiques en la  intervenció en l’entorn hospitalari.
● Explorar l’impacte de la mort perinatal en familiars i cuidadors.
● Identificar estratègies i pràctiques per a facilitar un bon dol després  de la mort perinatal.
 

Dirigit a :

Totes aquelles persones que acompanyen en la mort i en els dols perinatals : personal d’ unitats de nounats, obstetrícia, infermeres, metges, psicòlegs i agents pastorals. Estudiants de medicina, educació social, treball social, infermeria...

 

español Descárgate el programa en Castellano Català Descarregar el programa en Català