Xarxa Social
NOVA GUIA SERVEI DE DOL!!!
IDIOMA - TRADUCCIONS
ACTIVITATS
“Jana, estel etern”

Llistat d'activitats realitzades

En aquest apartat podreu trovar totes les activitats que estan finalitzades. Així com el material: Pdf's,Imatges,Diapositives,Videos... que estiguin relacionats amb l'activitat una vegada finalitzada.

Us demanem que si no trobeu el material que necessiteu en ho feu saber mitjanzant aquest formulari (fer clic en l'imatge del costat ) sol·licitant clarament quin es. Gracies.

CINEFORUM

CINEFORUM

Cine Forum

el proper dijous 23 de juliol passarem el documental "Supervivientes. Las cicatrices del suicidio", d'Itziar Bernaola i Pablo Ferrán. El documental començarà a les 18h. i després farem debat sobre el tema fins a les 20:00h. El lloc serà al FeSalut a la Sala Polivalent (C/ Henry Dunant, 1).

L'entrada serà gratuïta per a les persones que varen participar a la jornada “Suïcidi en Joves i Adolescents” i també per a les persones que són sòcies-col·laboradores del Servei. Per a la resta de persones, l’entrada tindrà un preu simbòlic col·laboratiu de 2€ per a qui vulgui acompanyar-nos aquell dia.

Donat que les places són limitades, preguem reserva de plaça. T'hi esperem!   

 

TARGETA ROSA DEL FESALUT. AVANTATGES PELS ASSOCIATS

Cine Forum

Les persones sòcies col·laboradores del Servei de Suport al Dol de Ponent tenen dret a gaudir dels avantatges i descomptes que oferix la targeta rosa del FeSalut. Com a membre d'una entitat adherida a FeSalut, s'obtindran millors preus en entrades a piscines, teatres, museus, serveis de fisioteràpia o en centres de dia per a gent gran, entre d’altres. SI ets soci del Servei de Suport al Dol de Ponent ja ens pots demanar la teva targeta personalitzada.

VOLS FER-TE SOCI/A DEL SERVEI DE SUPORT AL DOL DE PONENT?

Amb el teu suport individual podem acompanyar a persones malaltes, a persones que es troben al final de la vida i a les seves famílies en el seu dol sense importar la seva edat, sexe, origen ni condició econòmica.

Amb una petita aportació pots contribuir a fer arribar a totes les persones i les famílies la calor, la nostra estimació i sobretot, l'ajut de professionals especialitzats.

Si vols més informació pots trucar-nos al 973 503 501 o al 639 610 603 i t’explicarem personalment com pots contribuir-ne.

 

CONSTEL·LACIONS FAMILIARS A IVARS L’11 DE JULIOL

Es tracta d'una dinàmica grupal que promou la interacció entre els membres participants dins d'un ordre harmònic i profund.
 
Cada persona que va a constel·lar escull entre els participants a qui vol que representin els personatges de la situació que vulgui treballar i amb ells es realitzarà la dinàmica.

Complementarem el treball amb tècniques d’Arun Tacte Conscient que ens ajuden a entendre i apreciar la bellesa de l’observació interna, a ser tu mateix sense intentar canviar res. 
I amb el Tarot i els oracles como un mitjà a través del qual  ajudar la persona a prendre conciència del moment present.

11 Juliol
KARUNA
carrer Jardí 23
Ivars d'Urgell, Lleida

10:00 a 20:00h

Preus:
Constel·lar la teva situació en grupo: 45€
Participar en la constel·lació d’altres: 20€
Si vols fer una constel·lació individual, regressiò o gestalt 50€
(concertant cita previa)

 

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK

Us recordem que podeu seguir tota l’actualitat i novetats del Servei de Suport al Dol de Ponent i informació útil sobre el dol a la nostra pàgina del Facebook: https://www.facebook.com/ServeideSuportalDoldePonent?ref=hl

A més, podràs deixar els teus comentaris i opinions, proposar activitats o plantejar debats que creguis poden interessar a d’altres persones que com tu, estan en dol o els pot ajudar parlar del tema.

 

EL SUÏCIDI EN JOVES I ADOLESCENTS

Dol i Suicidi img

RESUM JORNADA “SUÏCIDI EN JOVES I ADOLESCENTS.

Prevenció, detecció i afrontament”.

 

Parlar de les milers de morts per suïcidi que es donen al nostre país cada any és important per a les famílies en dol que han perdut un ésser estimat per aquesta raó; també ho és per a nosaltres, com a servei que dóna suport als supervivents; i també per als professionals de l’àmbit sanitari i psicològic, per als del sector educatiu i per als i les treballadores socials, que necessiten de recursos i eines per treballar la prevenció, per detectar possibles casos de persones en risc de suïcidi i per educar en salut. L’any passat vam decidir que calia organitzar aquesta jornada i gràcies a l’esforç de moltes persones i diferents entitats públiques i privades ho hem aconseguit.

La jornada va arrencar amb filosofia de la mà de Ramon Camats, Doctor en Filosofia i Catedràtic d’Educació Secundària a la Universitat de Lleida. La seva ponència “El suïcidi, una malaltia mental o una decisió”, plantejava el suïcidi com un problema no per als qui es treuen la vida sinó per als que queden com a supervivents, amics i familiars que han de carregar amb el seu dol com una llosa salpicat d’altres sentiments com ara la incomprensió del fet, la culpabilitat o l’estigmatització. En Camats proposa més educació en valors perquè els joves no troben el suïcidi com una solució als problemes de la vida.

A continuació, les doctores Maria Irigoyen, psiquiatra de l’Hospital Arnau de Vilanova i Montserrat Pàmias, responsable del Servei de Psiquiatria infantil del Consorci Hospitalari Parc Taulí ens van oferir la visió mèdica de la situació actual a Catalunya. La doctora Irigoyen (que tot i no ser-hi en persona ens va enviar la ponència per presentar-la) ens va plantejar unes dades preocupants: Una mitjana de 7 joves ingressaven cada any a urgències per un intent de suïcidi. La immaduresa cognitiva i la impulsivitat dels més joves els fan tot sovint no plantejar-se cap altra sortida. També ella proposa la psicoeducació i el seguiments dels pacients per evitar que els intents passin a ser fets consumats. Per la seva part, la doctora Pàmias va explicar la seva experiència a l’hospital de Sabadell, on han aconseguit que els nens i joves que arriben per intent de suïcidi no ho arriben a consumar. Des del centre de dia es fa un seguiment personalitzat de cada cas i s’ofereix eines i recursos psicoeducatius als joves i les seves famílies per afrontar la vida i els seus problemes amb alternatives més saludables.

Cecília Borràs és la presidenta i fundadora de l’Associació Després del Suïcidi (DSAS) que va néixer fa uns tres anys per a donar suport als familiars i amics supervivents d’un ésser estimat mort per suïcidi. En la seva ponència, Borràs va explicar les dificultats amb què es troben per elaborar el seu dol i les especificitats que té respecte altre tipus. Amb emoció i tendresa al mateix temps ens ha traslladat a la zona 0 de qualsevol supervivent que ha d’iniciar a reconstruir de nou la seva vida sobre els ciments del dolor.

“La resiliència com a factor protector en el suïcidi” va ser la fascinant ponència de Jordi Grané qui va captivar l’audiència amb un discurs cap a l’optimisme i l’esperança. Va aconseguir que tota la sala acabés amb els polzes alçats en senyal de “sí  a la vida”. Cal aferrar-se a la vida com sigui i hem d’oferir als nostres joves fils perquè puguin connectar-se a la vida.

Un dels moments més emocionats de la jornada va arribar amb la taula rodona en què van intervenir diferents psicòlegs i persones que han viscut el suïcidi en primera persona per diferents raons. A la taula hi era Laura Massana, psicòloga de l’Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi; la Cecília Borràs, com a presidenta de DSAS i com a mare d’un jove suïcida; la Maite Arbonés, una noia supervivent del seu propi suïcidi i finalment Xavier Muñoz, cap de l’àrea assistencial del Servei de Suport al Dol.

Per acabar la jornada Isabel Ponce, directora tècnica del Teléfono de la Esperanza a Madrid, va oferir una mirada innovadora, posant l’accent a l’ús que li podem donar a les xarxes socials per fer prevenció. Ens va explicar el conveni que han arribat amb el gran altaveu que és Facebook. La xarxa social ha creat uns protocols per poder avisar de conductes suïcides i així aixecar la veu d’alerta sempre que sigui necessari.

En total, més de 35 persones inscrites van participar en aquesta jornada que ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida, els ajuntaments de Lleida i Tàrrega, el departament de Benestar i Família, d’Institut Català de les Dones, FeSalut-Gestió de Servei s Sanitaris, Artmemori-Ayuda en el duelo i mitjans de comunicació com La Mañana, diari Segre i Ràdio Tàrrega.

La jornada ha estat seguida per gran quantitat de mitjans de comunicació, blogs i altres xarxes socials que s’han fet ressò de la jornada mitjançant el hastag #alertacontrasuicidio. Pots consultar aquí algunes notícies: 

 

- Descarregar ponències  (ENCARA NO DISPONIBLE)

- fes clic aquí Carpeta imatges

- fes clic aquí Reculls de Mitjans de Comunicació (clipping)

 

 

+ info. Programa i presentació

 
Més articles...
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 27